Pulamont PVC i ALU stolarija_ Logo

IZO staklo

Home  / Usluge

ušteda na računima za energiju

Termoizolacijsko staklo ili višeslojno staklo čija konstrukcija ima za cilj poboljšati termičku i zvučnu izolaciju prozora i vrata.

Sastoji se od više staklenih ploča između kojih je hermetički zatvoreni zračni ili inertni plinski prostor, najčešće punjen argonom. IZO staklo ima sposobnost značajnog smanjenja prijenosa topline između unutarnjeg i vanjskog okoliša. To je postignuto primjenom posebnog low-e premaza na staklenim plohama, koji sprječava gubitak topline u hladnijim uvjetima i ulazak topline u prostoriju u toplijim uvjetima. Zahvaljujući poboljšanoj termičkoj izolaciji, IZO staklo smanjuje potrebu za grijanjem ili hlađenjem prostorije, što rezultira smanjenjem energetskih troškova. Višeslojna struktura IZO stakla također pruža određenu razinu zvučne izolacije smanjujući prijenos buke iz okoline. Unutarnji hermetički prostor sprječava kondenzaciju na staklu, što je korisno u hladnijim klimatskim uvjetima. Dekorativno IZO staklo postiže se dodavanjem ukrasnih profila sa kaljenim ili slojevitim staklom. 

Energetska učinkovitost
Termička i zvučna izolacija
Nema kondenzacije

LOW-E PREMAZ ZA BOLJU
TERMIČKU IZOLACIJU

Korištenjem low-e premaza, prozori i postaju energetski učinkovitiji, smanjujući potrebu za grijanjem ili hlađenjem prostora i time pridonose ukupnoj energetskoj učinkovitosti objekta.

Zaštita od UV zraka

Low-premaz na IZO staklu omogućava bolju zaštitu unutarnjeg prostora od sunčevih UV zraka.

Ploče IZO stakla su na rubu međusobno povezane, a prostor između njih može iznositi 6, 9, 12 ili 16 mm. Standardna debljina stakla koja se koristi je 18 mm (dvoslojno staklo sa ispunom zraka ili argona u kombinaciji 4-6-8 mm, prvo staklo-međuprostor-drugo staklo). Odabrana debljina stakla ovisi o opterećenju vjetrom i njegovoj površini te se kod velikih opterećenja vanjskim uvjetima preporučuje troslojno IZO staklo s ukupnom debljinom od 40 mm. Staklo punjeno argonom dobiva na dodatnoj toplinskoj izolaciji – argon je odličan izolator, teži je od zraka, bezbojan je, nema miris, nije toksičan te ukoliko je dobro zabrtvljen, ne isparava. Low-e premaz osigurava zaštitu od UV zraka iz vanjske okoline. Iz donje ilustracije vidljivo je da kombinacija troslojnog IZO stakla debljine 40 mm s dva sloja low-e premaza omogućuje najveću razinu energetske učinkovitosti.

DVOSLOJNO STAKLO debljine
24 mm

Debljina: 4 – 16 – 4 mm
Ispuna: zrak
Ug: 2,9 W/m²K
Rw: 34 dB

DVOSLOJNO IZO STAKLO debljine 24 mm
+ low-e premaz

Debljina: 4 – 16 – b4 mm
Ispuna: argon
Ug: 1,1 W/m²K
Rw: 34 dB

TROSLOJNO IZO STAKLO debljine 40 mm
+ low-e premaz

Debljina: 4 – 12 – b4 – 12 – b4 mm
Ispuna: argon
Ug: 0,7 W/m²K
Rw: 36 dB

  • – low-e premaz
  • Ug – koeficijent prijenosa topline stakla (što je manji to bolje jer staklo bolje zadržava toplinu unutar prostora)
  • Rw – indeks zvučne izolacije (što je veći to bolje jer materijal bolje blokira zvuk)

ORNAMENTNA STAKLA ZA ESTETIKU I PRIVATNOST

Dekorativni elementi na staklu pridonose estetskom dojmu prostorije
te istovremeno sprječavaju jasan pogled unutar prostora.

Ornamentna stakla

Posebno dizajnirana stakla koja imaju dekorativne elemente, uzorke ili reljefe kako bi poboljšala estetiku prozora, vrata ili drugih staklenih površina.
Ova stakla najčešće imaju funkciju pružanja privatnosti, filtriranja svjetlosti i dodavanja vizualnog dojma prostoru. Ornamentna stakla mogu se koristiti u različitim prostorima, uključujući domove, uredske i komercijalne prostore, trgovine i druge građevinske objekte. Većinom se koriste za zastakljivanje ulaznih vrata, pregradnih sobnih vrata, vrata kuhinjskih elemenata, radionica, garaža te kupaonskih prozora. Prozirnost odnosno zamućenje stakla zavisi od gustoće i strukture ornamenta, a standardno dolaze u debljini od 4 mm.

Profesionalna i brza ugradnja
PVC i ALU prozora i vrata

Kroz stručan i personaliziran pristup kreiramo optimalno rješenje prilagođeno Vašim zahtjevima i potrebama. Obratite nam se s povjerenjem za više informacija i neobavezno savjetovanje.

Ostali proizvodi

Pulamont PVC i ALU stolarija_Logo_Transparentni
Stojimo Vam na raspolaganju za sve informacije o proizvodima u našoj ponudi: PVC i ALU prozori, ulazna i balkonska vrata, klizne stijene, vanjske rolete, venecijaneri, komarnici i usluge servisa.
konakt info

©2024. Pulamont, obrt za ugradnju stolarije. Sva prava zadržana.

Scroll to Top